Blitz og venstresida
Er Blitz som politisk miljø en styrke for venstresida i Norge, eller skaper de bare problemer? Hvordan skal venstresida forholde seg til Blitz? ManifestFredag tar debatten. Til info: Damping av esigaretter er lov, men røyking skjer på utsiden.
Tid: Fredag 8. juni kl 17.00 Sted: Presseklubben, Egertorget Innledere: Marte Michelet, debattredaktør i Dagbladet; Jo Skårderud, Sentralstyremedlem i Rød Ungdom Ordstyrer: Pål Hellesnes, Manifest (Mer om ManifestFredag finner du her).


Nytt ManifestFredag-møte
Hva: Venstrepartiene etter Frp-koden.
Hvem: Audun Lysbakken, nestleder i SV, Marte Mjøs Pedersen, landsstyret i Rødt. Ordstyrer, Magnus Marsdal, forfatter av Frp-koden.
Når: 1. juni kl. 17:00; Hvor: Kafe Asylet på Grønland
Den mye omtalte boken Frp-koden har skapt debatt om hvordan man skal forstå Fremskrittspartiets vekst i Norge. Boken angriper sentrum og venstresiden i Norge for å servere velgerne til Frp ved å avpolitisere politikken og komme med falske valgløfter. Vi spør hva boken gjør for venstresidepartiene. (Mer om ManifestFredag finner du her).


Et annet Europa
Leve- og arbeidsvilkår blir i økende grad ble påvirket av europeisk politikk, men fagbevegelsens innflytelse på denne prosessen er svekket. Et uformelt nettverk av radikale fagforeningsfolk i Europa (Forum Social Europe) har utarbeidet et dokument som grunnlag for diskusjon av situasjonen for europeisk fagbevegelse. Dokumentet, "Et annet Europa", oversettes for tida til de fleste av Europas språk - og vil bli spredt vidt og bredt i og omkring Europas fagorganisasjoner. Les hele dokumentet her.

Manifest starter forlag
Du kan lese mer om Forlaget Manifest AS her. her

Det som Kristin ikkje tør
Kristin Halvorsens problem er at ho manglar politisk mot. Styrer SV mot katastrofe, eller vågar partiet det som Kristin ikkje tør, spør Manifests styremedlem Magnus E. Marsdal i avisa Ny Tid. Les meir her

Svar frå partia
Konferansen Ny Politikk 05 vedtok i sumar 30 politiske krav til ei eventuell raudgrøn regjering etter haustens val. Krava vart så sendt som spørsmål til partia Ap, RV, Sp og SV. Les kva partia svarar her!

Ut av skapet
Tida er kommet for å oute politikere.
Utbrudd fra Marte Ryste.


Stiftelsen Manifest trenger finansiering
Mens høyrekreftenes tankesmie Civita har seks millioner kroner i året å drive for, har Stiftelsen Manifest rundt regnet seks tusen kroner i banken.
Les mer her.


MANIFEST 2005, for en ny kurs etter markedsliberalismen
Her finner du manifestet som ble utarbeidet av rundt 200 deltakere under konferansen Ny Politikk 05 i juni. Det samler krav fra flere bevegelser og på tvers av politiske partier. Stiftelsen Manifest takker alle som bidro til at konferansen ble så vellykka. Og lykke til med valgkampen!
Les Manifest 2005 her.

Den store lemenmarsjen
Kan Kristin Halvorsens regjeringsdrøm bli venstresidens mareritt? Et lyseblått Stoltenberg-styre vil legge veien åpen for Fremskrittspartiets mørkeblå maktambisjon. Vet SV-erne hva som kan komme etter den lille lemenmarsjen mot regjeringskvartalet, spør Manifests Bendik Wold og Magnus E. Marsdal i Samtiden. Les artikkelen her.


Naivitet og nevroser
Man bør lese Statistisk årbok. skriver Manifests styremedlem Magnus E. Marsdal i siste nummer av litteraturtidsskriftet Bøygen. Les mer her. Sissel Benneche Osvolds kommentar i Dagbladet finner du her.

Marx, Hellstrøm, Versace
Utbrudd fra Knut Nørum.

Tredje vänstern är på gång
Fram för "livsnjutarsocialismen"! Man tror inte sina öron. Eller ögon: den nya samlande vänstersymbolen i vårt västra systerland är ett bultande rött hjärta, skriver Mikael Löfgren i Dagens Nyheters anmeldelse av "Tredje venstre". Les mer her.


Hverdagssosialisme
I Dagbladet bedrives debatt om sosialismen, og endelig er SVs leder på banen. "Jeg og SV mener som kjent at den økonomiske politikken må bestå av en blanding av marked og styring", skriver Kristin Halvorsen.
Les mer her.


Bortenfor bortforklaringsindustrien
Vi har begynt å handle mot kapitalismen igjen. Kanskje er det mulig å tenke mot kapitalismen også, spør Manifests styremedlemmer Magnus E. Marsdal og Bendik Wold i Klassekampen. Les innlegget om boka "Tredje venstre for en radikal individualisme" her.

Tid for nysosialismen?
Venstresiden må aldri mer sette seg i en situasjon hvor vi framstår som begrensere av frihet. Vi må vøre de fremste forkjemperne for mer frihet, skriver SVs stortingsrepresentant Audun Lysbakken i Klassekampen.Les mer her.

Marx, Hellstrøm, Versace
Skal man liksom sitte der og drikke vin på en tirsdag uten å føle et lite stikk i sjela? Hva i all verden skjedde med dårlig samvittighet, utbryter Knut Nørum.
Les mer her.


Mektige metaforer
Skaper vi nye språklige bilder, gir det oss muligheter og makt til å skape en annen virkelighet, skriver Manifest styremedlem Camilla Bakken Øvald i Klassekampen. Les mer her.

Fett med FETT!
Manifest ønsker velkommen vår generasjons første og største skikkelige feministiske tidsskrift -- FETT! Vi gratulerer med første nummer og ikke minst med at Fett har vakt så stor interesse. Finn Fett her.


Stor suksess på Supermakt
Manifest takker alle som var med på møtene våre under Globaliseringskonferansen 2004. Vi var fra 300 og 700 deltakere på alle tre møtene, og det da vel enormt bra?
Les mer Her.


"Tredje venstre" - løp og kjøp!
Magnus E. Marsdal og Bendik Wold har lansert boka "Tredje venstre" For en radikal individualisme" på Forlaget Oktober.
Les mer her.


Manifest på Supermakt, 21.-24. oktober
Årets store happening for de nye bevegelsene i Norge er like rundt hjørnet. Stiftelsen Manifest arrangerer tre knallmøter under årets Globaliseringskonferanse i Oslo sentrum. Du er hjertelig velkommen!
Her er møtene.


Slagstad som sportsfilosof
Kjell Inge Røkke flytta Wimbledon FC til Milton Keynes. Supporterane vart så forbanna at dei laga sitt eiget Wimbledon i 8. divisjon. Rune Slagstad ville blitt med på flyttelasset, skriv Manifests styremedlem Magnus E. Marsdal i ein mystisk debatt om fotball. Les teksten her.

Hva tenker en pengemaskin?
Som journalister har vi som vår første rett og plikt å forsvare oss selv og vilkårene for utøvelse av yrket vårt, skriver Manifests styremedlemmer Bendik Wold og Magnus E. Marsdal i det nyeste Samtiden. Les hele teksten her


NED MED DUMME SLAGORD! NED MED DUMME SLAGORD!
Utbrudd fra Knut Nørum.

Wahl in the USA
Januarnummeret av gode, gamle Monthly Review brakte en viktig tekst av Norges egen Asbjørn Wahl. Du kan lese om krisa for europeisk fagbevegelse her.

Vi ønsker Civita velkommen
Manifests onde tvilling, den pengesterke tankesmia til NHO, Rederiforbundet og andre solide samfunnsstøtter er nå å finne påcivita.no.

For å motta informasjon fra Stiftelsen Manifest, skriv inn din epostadresse her:


Nyhetsbrev
Invitasjon til ManifestFredag